Het installeren van een airco zonder buitenunit (oftewel een monoblock airco) is in principe door iedere goede doe-het-zelfer, mits voorzien van goed gereedschap, te doen. Het vraagt immers geen STEK-certificering omdat de aanwezige koelgassen al in het apparaat zijn aangebracht en deze hoeft niet te worden gevacumeerd of afgevuld. Waarom dan toch installatie door Hugro Services?

Wij merken in de praktijk dat heel weinig mensen die een monoblock airco aanschaffen, deze zelf willen monteren/installeren. En eerlijk gezegd vraagt het boren van de 2 benodigde grote gaten (Ø 162 mm of Ø 202 mm) door steen of hout ook wel enige durf, over betonmuren maar niet te spreken. Een fout is zo gemaakt en het gaat tenslotte wel om uw gevel (buitenmuur), waarbij ook de buitenroosters niet zelden "in het zicht" komen. Ook het boren onder afschot (van binnen naar buiten onder een kleine hoek iets af laten lopen) is precisiewerk. Kortom, het is vaak beter om dit door een vakman te laten doen.

Hugro Services biedt u dit vakmanschap; onze medewerkers zijn ervaren, hebben het juiste gereedschap en kennen het klappen van de zweep. Bovendien kunnen zij bij u op locatie tijdens de uitvoering van de werkzaamheden nog van nuttige adviezen dienen, bijvoorbeeld om wel of niet geluiddempend materiaal in de luchtgaten toe te passen.